Toho pravého hledejte podle čichu





Autor
Martina
PUBLIKOVÁNO
26.08.2020

Víte o tom, že čich je jedním z nejupřímnějších ukazatelů při výběru partnera? Je to první smysl, který máme vyvinutý hned po narození, a ovlivňuje nás po celý život. Určitě si pamatujete některé vůně z dětství, třeba babiččinu skříň nebo jak to u vás vonělo o Vánocích.  Po ránu se těšíte na vůni kávy, o něco míň na cestu MHD (hlavně v letních měsících) a večer si možná zapálíte vonnou svíčku nebo uvaříte voňavý bylinkový čaj. Někdo má rád vůni nových knížek, při pití vína si nejdřív přivoníme ke skleničce a výběr parfému je kapitola sama pro sebe.

Vůně je vlastně pocit. Ucítíme ji nosem a náš mozek vyhodnotí, jaké pocity v nás vyvolá, jestli libé nebo nelibé. I při hledání partnera zapojujeme čich a ten druhý nám prostě musí vonět. Já sama si vzpomínám, jak jsem byla unešená z vůně mého partnera, která mi připomínala čerstvě vyprané prádlo :-D Vůně je tedy super důležitá už v začátcích vztahu a při seznamování. Dva si prostě musí „padnout do nosu“, ne jen do oka. Čich nám totiž pomáhá najít ideálního partnera s geny, které se k nám nejlíp hodí. Stejně jako zvířata i my lidé vylučujeme feromony, které vyvolávají v mozku opačného pohlaví chemickou reakci, ze které vzniká zamilovanost a sexuální přitažlivost. A pokud nám někdo prostě nevoní, nezamilujeme se do něj.

Hodně z nás dnes používá různé parfémy a vůně, které se nám líbí a podtrhují naši osobnost. Mezi nejsmyslnější vůně pro náš nos patří ambra, pižmo, pačuli a vanilka ;-) Mají na nás až afrodiziakální účinky! Já když jsem objevila parfém mého partnera, oblíbila jsem si ho (ten parfém, ne mého muže) tak moc, že se ním někdy sama navoním! Když ním voní můj partner, mám tendenci držet se v jeho těsné blízkosti a tu vůni nasávat :-D 

Jakou vůni použít na první schůzku a při seznamování? Řekla bych hlavně nějakou :-D Dnes už dávno neplatí, že správný chlap musí smrdět. Naopak spoustu žen přitahují cizinci, protože jsou často právě na rozdíl od Čechů vždycky upravení a vyvonění. Nejinak je tomu i u něžného pohlaví. Přírodní nevoňavé ženy nejsou v kurzu a pánové jsou naopak potěšení, když pěkně voníme a rádi nás za to pochválí (že mám pravdu?). Ale méně je někdy více, a proto agresivní vtíravá vůně není úplně top. 

Při seznamování je první dojem jen jeden a nikdo si ho určitě nechce pokazit špatným čichovým vjemem. Super důležité je to především pokud víme, že budeme s druhou osobou v bližším kontaktu. My jsme pro Vás připravili např. letní taneční kurz. Tady je příjemná vůně všech opravdu MUST HAVE :-D

Kontakt

TELEFON: +420 721 619 392

E-MAIL: info@singlove.cz speeddating@singlove.cz

Č. ÚČTU: 131-2879080257/0100

IČO: 21710252